BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Japan 2011

 14 dagen naar het land van de reizende zon 14 tm 30 oktober 2011. Ter plekke bepalen we de route met Tokyo, Kyoto, Nikko, Mt. Fiji, Hiroshima
  | FOTO'S  |  FILMPJES |

 

Wetenswaardigheden en op weg naar huis

Japan 2011 zondag 30 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Jammer hoor, het zit er weer op, we zitten weer in het vliegtuug naar huis. Het waren slechts 14 dagen, maar het leken er wel 40! Waarschijnlijk komt dit omdat we erg veel gedaan hebben en lange dagen hebben gemaakt. Dit komt ook omdat de Japanners zó anders zijn. Zaterdag, onze laatste dag zijn we begonnen met een laat ontbijt. Wel een ontbijtje met sushi. En nog lekkere sushi ook, van een conveyer belt, zo'n treintje dus. Zo vroeg op de dag staat er nog niet veel op de lopende band, we mochten van plaatjes kiezen we legden de plaatjes voor aan een mevrouw die het vriendelijk maar duidelijk aan de kokkies door gilde.

Mt Fuji en dé attractie van Disneyland

Japan 2011 zaterdag 29 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Volgens de weersvoorspelling word het donderdag een mooi dag. Da's wel lekker in een groot park als Disneyland. Het is 27 oktober en onze 6de trouwdag. Zowaar weet Pat het zich 's morgens meteen te herinneren, Syl moet eerst even kijken of het inderdaad de 27ste is. Na ons dagelijkse eenvoudige ontbijt vetrekken we om kwart voor 9 richting metro. We stappen over op de trein naar het park, om half 10 zijn we er al. wtf, wat is hier nu al druk zeg, dat zal de hele dag zo blijven.

Tsukiji vismarkt, biermuseum en Rappongie

Japan 2011 woensdag 26 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Een van de niet te missen onderdelen in Tokyo is het bezoeken van de vismarkt en dan vooral de tonijn veiling. Jammer genoeg voor ons begint dit spectakel 's morgens heel vroeg. We staan dus om 3:45 op en nemen direct een taxi. Op dit tijdsstip midden in de nacht hebben we in 20 seconden een taxi. Het is onverwacht druk op straat, veel mensen en auto's. Zo zien we mensen boodschappen doen en in restaurants zitten eten, dit is echt een stad die nooit slaapt, nooit!

De tempels en shrines van Nikko

Japan 2011 woensdag 26 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Het is woensdag de 26ste, we zijn onderweg met een oud treintje van Tokyo naar Nikko. Vanmorgen zijn we weer eens braaf om 7 uur opgestaan. Tijdens ons simpele ontbijtje bekijken we wat we vandaag kunnen gaan doen. Overal is het mooi weer, dus keuze genoeg. Optie 1 valt voorgoed af, de Japanse Alpen blijken zijn 5 uur rijden te zijn, dat is iets te ver voor 1 dag. Dan word het Disney Land, Mount Fuji of Nikko. De laatste is het dus geworden.

Terug naar Tokyo langs Mt. Fuji

Japan 2011 maandag 24 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

We waren gebleven bij vrijdag avond. We komen net terug in Kyoto vanuit Hiroshima. Voordat we naar onze mooie hotelkamer gaan willen we nog ergens een biertje drinken. Een Guinness gaat er wel in, laten ze dat hier nou net vlakbij verkopen. In een Iers aandoend cafe met live muziek kopen we 2 pints. Geniet er maar van zeggen ze dan wel eens, we moeten haast wel want we betalen er 18 euro voor! Bij lange na niet het duurste biertje, want dat was een Chimay Blauw van €15 in Nieuw Zeeland. We hebben nog wel zin in een drankje, maar willen geen 18 euro betalen. Dus kopen we in de supermarkt voor een handje losgeld een flesje drank en cola en maken we optimaal gebruik van onze kamer.

Ridders kiek'n in het kasteel en Hiroshima

Japan 2011 vrijdag 21 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Donderdag ochtend lummelen we wat, we ontbijten in het hotel. Niet in het restaurant, maar op onze kamer. Syl haalt wat broodjes, Pat zet de koffie. Er liggen zakjes koffie in de kamer met een gevuld koffiefilter. Het koffiefilter kun je in een kopje hangen en daar water opgieten, briljant. Nog briljanter is de hete koffie in blik uit vrijwel elke willekeurige drankjes automaat. Hiervan vind je er een paar op elke hoek van de straat. Na ons gelummel wandelen we zo'n 3 km naar Nijo-jo, een kasteel volgens het boekje. Geen kasteel voor ridders natuurlijk, maar voor de Shogun.

Mister Johnnie Hillwalker

Japan 2011 woensdag 19 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Vandaag is de grote dag, we gaan met Johnnie Hillwalker mee, een lokale gids van een jaartje of 80! Het is woensdag ochtend 8:15 als de wekker gaat. Na wat gestuntel met de metro komen we rond 9:15 aan op het grote station van Kyoto. We nuttigen eerst een wat te prijzig ontbijtje en maken wat foto's in de bijzondere hal. Daarna lopen we richting het verzamelpunt van een begeleide wandeling. De wandeling word verzorgd door Johnnie Hillwalker, een bejaarde man. Volgens de advertentie duurt de wandeling 5 uur en leert ons van alles over Kyoto, we hebben er zin an.

Uitslapen, techno, metro kwijt en hoe een hotel te boeken?

Japan 2011 dinsdag 18 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Joh, wat hebben we gisteren, maandag, lekker uitgeslapen. De wekker stond op 8 uur, maar blijkbaar is er toch nog ergens een jetlag te vinden. Om 11 uur staan we pas op in ons kleuter kamertje. Na een douche en een snel ontbijtje pakken we als volleerde reizigers de metro van Nihombashi richting Shimbashi ;-) in deze buurt bezoeken we de tuinen van Hama-Rikyu Teien. Een mooi aangelegde tuin uit een van de Shogun tijdperken. We zien er mooi aangelde perkjes, bijgeknipte boompjes en natuurlijk weer een trouwerij.

Vreemd, schaamteloos, opmerkelijk en vooral heel erg leuk hier!

Japan 2011 maandag 17 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Ja, schaamteloos, dat zijn ze hier echt! Dat uit zich op verschillende manieren. Zo waren we vandaag in een mooi groot park. Staan daar een stel volwassen mannen met de grootste vetkuiven ooit op eigengemaakte Japanse Rock and Roll te dansen. Nouja dat dansen dus... dat ging niet zo best. Helemaal in stijl met de kuif, leren jas, zwarte broek en (met ducttape vastgeplakte) cowboy laarzen staan die mannen lekker te swingen. Vooral erg uit de maat, maar wel supercool om te zien.

De eerste uren in Japan

Japan 2011 zaterdag 15 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Vrijdag ochtend 14 oktober (verjaardag van Pat) zijn we lekker vroeg opgestaan om rustig te kunnen beginnen aan onze reis naar Tokyo. Het grootste deel van de reis is perfect verlopen. Alleen het kleinste stukje, dat in Nederland loopt veel vetraging op. Vanwege dommigheid bij de NS komen we een uur later dan gepland aan op Schiphol. Eerst komt de trein in Apeldoorn te laat, als we in Amersfoort willen overstappen naar Schiphol kan dat niet. Er blijkt iets stuk te zijn na Amsterdam Zuid. We moeten via Utrecht. Vanuit Utrecht blijkt dat we ook de route via Amsterdam Zuid nemen...? We rijden dus blijkbaar over een defect stuk spoor. Begrijp jij het?

Over een weekje zijn we in Tokyo...

Japan 2011 zaterdag 08 oktober 2011

FOTO'S  |  FILMPJES |

Er zijn zo van die oorden die je wel eens in het echt wil beleven. Naast vele andere is Japan daar een van. Een van de redenen is dat het land en de mensen er zo anders zijn dan in andere aziatische landen. Vanaf volgende week vrijdag 14 oktober (op de verjaardag van Pat) zijn we weer te volgen via onze website en Facebook.