BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

New England 2014

 Met de camper door de staten Maine, New Hampshire, Vermont, Connecticut, Rhode Island en Massachusetts
  | FOTO'S  |  FILMPJES |

 

Slenteren door Boston

Stoom uit de riolen van Boston

FOTO'S  |  FILMPJES |

Vrijdag ochtend, een dag eerder dan we hadden bedacht gaan we lekker op tijd met de metro van Maverick naar State, midden in het centrum van Boston. Vandaag willen we de Freedom trail wandelen. De trail is maar 4 km lang, toch weten we er een groot deel van de dag over te doen. De wandeling word handig aangeduid dmv een rode lijn over de stoepen en straten. De wandeling begint in het Boston Common, dit is het oudste park van Amerika. Het Boston Common is mooi groot stadspark, met grote bomen, weiden, paden en watertjes. Het is al lekker druk in het park, niet zo gek met de weersvooruitzichten. Na het starten van de wandeling lopen we omhoog naar het Massachusetts State House. Een gebouw uit 1798 met een gouden koepel op het dak.

Haasten

De skyline van downtown Boston

FOTO'S  |  FILMPJES |

We worden donderdag weer lekker op tijd wakker, totdat Syl verschikt roept; De camper moet vandaag terug! Huh, morgen toch? Na wat wikken en wegen blijkt het dat we ons een dag hebben vergist. De camper moet inderdaad vandaag terug zijn in plaats van morgen. We worden vandaag ook verwacht in het Airbnb appartement in Boston. Het is inmiddels 8 uur en om 11 uur moet de camper terug zijn. In no-time pakken we onze rugtassen in, scharrelen we het overbodige voedsel bij elkaar, halen het bed af en proppen wat yoghurt naar binnen. Om 9 uur zitten we achter het stuur, jammer genoeg niet om de scenic drive te rijden die gepland stond, we scheuren over de interstate richting Boston.

Cape Cod

Zons ondergang op het uiterste puntje van Cape Cod

FOTO'S  |  FILMPJES |

Woensdag is dus Cape Cod dag. Na een warme nacht (waarin we zelf het raam open doen) dondert en regent het in de ochtend. Tegen de tijd dat we weg willen rijden is de hemel echter mooi blauw. Een prima begin van onze tocht naar het eiland Cape Cod. Dit was overigens oorspronkelijk geen eiland maar is door het graven van een kanaal een eiland geworden. Dit kanaal snijdt een behoorlijk stuk af voor het waterverkeer in de omgeving. Voordat we echter Op de cape zijn zien we een zeer ongebruikelijk tafereel op de weg. Een stilstaande vrachtwagen, omgeven door 3 politie auto’s, heeft motorpech. Een van de politieagenten verteld ons dat er snel een vrachtwagen zal komen om zijn stilstaande makker te helpen. Wij denken nog dat hij de vrachtauto dan wel weg zal gaan slepen maar tot onze grote verbazing probeert de vrachtwagenchauffeur zijn stilstaande makker aan te duwen…. Natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot… Uiteindelijk wordt de kapotte vrachtauto aan de kant gedrukt en kunnen wij onze weg vervolgen.

Connecticut en Rhode Island

Molen in Middletown Rhode Island

FOTO'S  |  FILMPJES |

Zoals voorspeld is zaterdag een regenachtige dag, het regent zo’n beetje de hele dag. 1 Dag regen is helemaal niet erg, we vermaken ons prima in onze camper. We rijden zaterdag ochtend weg van de verkleuring. In de bergen van de White Mountains is de verkleuring duidelijk een stuk verder dan het lager gelegen gebied in Connecticut. Ondanks de regen nemen we weer een mooie route en belanden vroeg op een camping. De avond beginnen we met een filmpje op de laptop. Als we tijdens de film een hoop rumoer horen worden we nieuwsgierig. Er is van het een op het andere moment een feest aan de gang bij een caravan naast ons. Als de film uit is zien we de mensen in colonne weglopen op weg naar een andere caravan.

De White mountains, Vermont

Typisch rood huis in de White Mountains

FOTO'S  |  FILMPJES |

Vanmorgen zaten we alweer om kwart voor acht achter het stuur om verder te gaan met ons avontuur. Erg avontuurlijk zijn we helemaal niet deze keer, want het meeste beleven we in en rond onze camper. We rijden veel door bergachtig gebied om van de omgeving te genieten en stappen zo nu en dan uit in een dorpje of voor een mooi uitzicht. Zo ook deze donderdag, al vroeg op pad rijden we meteen weer de kleuren pracht in. We zitten op route 100 zuid in Vermont. Deze weg loopt langs de White Mountains. Na een klein stukje te hebben gereden slaan we pardoes van de 100 af richting het dorpje Waitsfield. Dit dorpje staat bekend om de rust, mooie houten huizen en zijn houtzaagwatermolen.

We rijden door een foto

Onderweg in de White Mountains

FOTO'S  |  FILMPJES |

Het is dinsdag morgen, we zijn weer lekker vroeg op pad. Via de plaatsjes Oxford, Norway en Paris rijden we de grens met New Hampshire over. New Hampshire is de 20ste staat van Amerika die we bezoeken! Net over de grens beginnen de White Mountains, met veel pieken boven de 1000 meter. We zien deze hoogte direct terug in de herfst kleuren. Vrijwel alle bomen zijn hier nu aan het verkleuren. Het kleuren palet is lastig uit te leggen, het is een mooie mix van groen, geel, rood, roze, bruin en oranje-achtige tinten. Op de een of andere manier staan alle boomsoorten kriskras door elkaar zodat het een waas van kleuren wordt.

Acadia National Park

Acadia National Park

FOTO'S  |  FILMPJES |

Zondagochtend worden we vertrouwd vroeg wakker (06.30 uur, echt waar!). Opstaan, ontbijten, spul inpakken en we zijn weer onderweg. We stoppen bij het mooie kustplaatsje Camden, waar we voor alle andere toeristen door de klassieke haven lopen en genieten van de zon. Het is op dit tijdstip al warm genoeg voor de korte broek en slippers. We verwachten zeker niet dat het de hele vakantie zo'n warm weer blijft dus genieten we er extra van. Vandaag is het de bedoeling dat we in Acadia National Park, op Mt. Desert eiland aankomen. Dat is niet ver meer dus nadat we Camden uitrijden doen we nog ff wat boodschappen en rijden door naar het park. Acadia NP is dus op een eiland gelegen en wordt bereikt met een brug. Het bestaat min of meer uit twee landtongen.