BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Amerika 2018

 Na 3 weken met een camper door Canada te hebben gereden halen we op 14 juni een huurauto op om anderhalve week door Washington en Oregon te rijden
  | FOTO'S  |  KAART |

 

De mooie Oregon Coast

Oregon Coast

FOTO'S  |  KAART |

Het einddoel van vandaag is Yachats, een heel klein kustdorp met wat grappige kleine winkeltjes in hele vrolijke kleurtjes geschilderd. Wij slapen in de Drift Inn, in een appartementje met uitzicht op zee. We slapen op de tweede verdieping, aan de zeekant van het kamertje is een groot raam waardoor we een fantastisch uitzicht hebben op de rivier die hier in zee uitkomt en de zee zelf. In dit dorp blijkt ook een brouwerij te zijn waar we natuurlijk even naar binnen wippen nadat we het dorpje hebben uitgekamd en een hoodie voor P hebben gekocht.

8 vulkanen in 1 oogopslag

Amerika 2018 maandag 25 juni 2018
Onze Crooked river gorge bij Terrebonne

FOTO'S  |  KAART |

Op maandagochtend 18 juni verlaten we het gezellige Portland en verruilen we de drukte van de stad voor een mooi huis met uitzicht in de Crooked River Gorge. Het kleine plaatsje Terrebonne ligt op zo’n 4 uur rijden van Portland. De autowegen rondom Portland zijn vanochtend opvallend rustig en we vinden makkelijk de scenic byway via het Mt Hood State Park die we willen rijden. De weg leidt ons direct kronkelige bergwegen op, we rijden door ravijnen, draaien bochten, zien geïsoleerd gelegen huizen en komen ineens in een dorp uit.

Een weekendje Portland

Amerika 2018 woensdag 20 juni 2018
Pat blij in de Sour House van Cascade brewing

FOTO'S  |  KAART |

Portland is de grootste stad van Oregon in het noorden van de staat. Er wonen zo'n 650.000 mensen en met alle dorpen en steden er omheen zijn dit er 2,5 miljoen, het is dus een serieuze stad te noemen. Portland heeft zelf geen bekende toeristische hoogtepunten, die liggen vooral net buiten de stad. Toch wilde Pat hier graag heen omdat er nogal wat brouwerijen zijn te vinden waaronder een aantal hele leuke. Portland heeft zo'n 80 brouwerijtjes waarvan we er een paar gaan bezoeken.

Door de Cascades naar Oregon

Amerika 2018 woensdag 20 juni 2018
Mount Hood, het hoogste punt van Oregon

FOTO'S  |  KAART |

Donderdag ochtend verlaten we het gezellige Beierse dorp Leavenworth. Het doel van vandaag is om via een autorit zoveel mogelijk van de Cascade mountains te zien. Deze bergketel loopt van noord naar zuid vanaf Brits Columbia tot in Californië. Vooral het deel in Washington en Oregon is erg mooi. Het eerste stuk vanuit Leavenworth is rotsachtig met veel bomen en stroompjes. Als we de bossen uitrijden richten het oosten komen we in een meer woestijnachtig gebied terecht. Dit deel van Washington en Oregon lijkt misschien meer op Arizona. Er is niet veel groen, de bosjes die er groeien zijn laag en grijsachtig en overal liggen stukken lavasteen.

Beieren in Washington

Leavenworth, Beieren in Washington

FOTO'S  |  KAART |

Op zondagochtend zijn we traditioneel weer op tijd wakker. We hebben nog wat dingen te doen in het park dus rijden we Wells Gray weer in. De eerste stop is de Dawson waterval, dit is de breedste waterval van het park en kunnen er meteen naast staan. Daardoor zien we goed met welke snelheid het water stroomt en hoe het naar benden stort. We rijden nog even terug naar de weg waar we moederbeer met haar jong hebben gezien in de hoop dat ze daar weer rondscharrelen, maar dat was iets te veel gevraagd. We stoppen nog bij Moul falls, waar Jan en Jose nog naartoe wandelen.