BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Panama 2014

 Panama 12 t/m 25 maart 2014
  | FOTO'S  |  FILMPJES |

 

Het kanaal en Caribien

Panama 2014 maandag 24 maart 2014
Bemanningsleden op een schip door het Panama kanaal

FOTO'S  |  FILMPJES |

Vanochtend zaten we om half 7 al in de auto om het slaperige dorpje Playa El Palmar te verlaten. We hebben gisteren volgens Google Maps een snelle route naar de Caribische kust gevonden, zo'n 2,5 uur rijden. We gaan dus op weg, met het risico dat Pat wat humeurig kan worden zonder ontbijt. In een wat groezelige stad vinden we een ontbijt dat Syl in het Spaans voor ons weet te bestellen. Het is een soort eetzaal met bijbehorende prijs. Als we verder op weg zijn missen we een belangrijke afslag, omkeren dus. Volgens Maps is dit een snelle route, maar we moeten door de meest armoedige steden en dorpen rijden. Toch bereiken we het Panama Kanaal en de inmiddels voor ons bekende brug er overheen, nu weten we de weg weer.

Boquete en omgeving

Panama 2014 vrijdag 21 maart 2014
Kinderen in de bergen bij Boquete

FOTO'S  |  FILMPJES |

Over het algemeen zijn we samen op reis drukker bezig met nieuwe dingen dan thuis. Als we op reis zijn willen we vaak erg veel. In de loop der jaren hebben we wel van onszelf geleerd en plannen niet teveel op een dag. Vanmorgen staat er alleen een wandeling op de planning. Volgens de mevrouw van het vogelspotten kunnen we op een bepaalde plek makkelijk de quetzal zien. Daarvoor hoeven we dan maar een half uurtje te wandelen, dat lijkt ons wel wat. Maar eerst moeten we donderdag ochtend na het ontbijt even langs de Thrifty, waar we onze auto hebben gehuurd. We willen de auto wat later en op een andere plek terug brengen.

Vulcan Baru en koffie

Panama 2014 vrijdag 21 maart 2014
De cloud forest rondom Boquete

FOTO'S  |  FILMPJES |

Bij Mike's grill vieren we St Patrick's day tussen de Amerikaanse Expats. We drinken een paar biertjes, eten er prima en kopen nog een paar biertjes voor op ons eigen terras. Eenmaal terug bij ons pension zitten we nog even lekker buiten op ons balkon te genieten van de volle maan en de heerlijke temperatuur. Zoals altijd liggen we er niet laat in maar voor ons toch laat, we gaan pas om 22.45 slapen. We worden wel extreem laat wakker, om 07.45 uur! Douchen doen we onder een heerlijk warme douche (niet vanzelfsprekend!) en vervolgens gaan we ontbijten bij een bakkertje om de hoek. Syl besteld oatmeal en denkt dat dit yoghurt met homemade muesli is.... het blijkt havermout pap te zijn. Nou ja, er zitten rozijnen in en er wordt honing en kaneel bij geserveerd dan i s het best te eten. Pat krijgt een enorme omelet die prima smaakt. De muffins die hier worden verkocht zien er echt heerlijk uit, we delen er een en besluiten dat ze geweldig zijn!

Een ochtend vogelspotten

Panama 2014 vrijdag 21 maart 2014
Een kolibrie op ons terras

FOTO'S  |  FILMPJES |

Woensdag ochtend worden we stipt om 7 uur opgehaald bij ons pension. Terry, onze Nederlandse gids voor deze ochtend rijd ons als een echte local en met groot gemak naar een eerste vogel spot plek, een paar kilometer buiten Boquete. De plek waar we met onze verrekijkers op gericht zijn is een grote boom waarin direct al een tiental soorten worden herkend. Ik ga nu niet al die soorten roepen, want, ten eerste weten we ze niet meer, en ten tweede staan ze in de lijst hieronder. Omdat we helemaal geen vogelkenners zijn is het echt lastig om de vogeltjes uit elkaar te houden. Gelukkig weet Terry verdomd goed te vertellen wat het verschil is. Een geel vogeltje met een witte streep boven z'n ogen is echt anders dan ogenschijnlijk hetzelfde diertje zonder de streep.

Vanmorgen lijkt een eeuw geleden

Panama 2014 dinsdag 18 maart 2014
Het strand van Santa Catalina

FOTO'S  |  FILMPJES |

Op de een of andere manier hebben we door het vele reizen geleert om onderweg erg relaxed te zijn. Zo is het intussen voor ons beide een feit dat 1 dag minimaal 2 dagen lijkt. Het is nu 6 uur 's avonds en het lijkt alsof vanmorgen gisteren was. Hoe we het voor mekaar hebben gekregen is niet helemaal duidelijk. Maar misschien komt het omdat we makkelijk reizen en het niet erg vinden als er onverwachte dingen gebeuren. We nemen geen overbodige bagage mee, nu reizen we beide met 10 kilo. We plannen niet veel, we laten ter plekke de dag aan ons verschijnen. Natuurlijk weten we van te voren wel de highlights van een land, regelen we een hotel voor de eerste nacht, eventueel een auto en stellen we een dag budget.

Van Panamakanaal naar vulkaan

Panama 2014 zaterdag 15 maart 2014
Supermarkt in El Valle

FOTO'S  |  FILMPJES |

Op vrijdagochtend is het tijd om Panamastad te verlaten. De taxi brengt ons bij de autoverhuurder en al snel zijn we, een verzekering armer en een 'gratis' upgrade verder, onderweg in onze Hyundai Tuscon. Met een kleine kaartje uit de Lonely Planet en de aanwijzingen van de verhuurder lukt het ons om te de stad uit te rijden, rechtstreeks de Inter Americana op en over het Panama kanaal. Maar dat laatste was eigenlijk niet de bedoeling.... Draaien maar dan en aan de politie agent die ons rijbewijs en paspoort controlleert vragen welke weg naar de oprit vd interamerica terug richting stad leidt. Hij legt het keurig uit, laat wat verkeer stoppen zodat wij kunnen draaien en we zijn weer onderweg. Deze keer vinden we de juiste afslag maar hoe het verder gaat is ons een raadsel dus rijden we een kilometer op 50 om, uiteindelijk bereiken we de Miraflores Locks met een uurtje vertraging.

Panama City

Panama 2014 vrijdag 14 maart 2014
De skyline van Panama Stad

FOTO'S  |  FILMPJES |

Pat heeft aan het begin van dit jaar met zichzelf afgesproken dat we dit jaar elke maand met vakantie gaan. Het is nu maart, dus tijd voor een nieuw avontuur en wel helemaal naar Panama. Of het wat gaat worden met die afspraak is overigens niet zeker, maar het begin is er. Woensdag ochtend staan we om 4 uur op, om na een ontbijtje om 5 uur weg te rijden. We vliegen vandaag vanuit Dusseldorf via Atlanta naar Panama Stad. De auto wordt op een obscure parking gezet en we worden bij de vertrekhal afgezet, het is nog zo vroeg dat we onze bagage nog niet kunnen inchecken. Zelf zijn we gisteravond al ingechecked via de Delta app. We komen naast elkaar in een moderne 777 te zitten, met een nog moderner scherm in de stoel voor ons.