BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Israel en Jordanië 2007

   Met kerst naar Israel, Jordanie en de West Bank. In Israel zijn we vooral in Jerusalem. Jordanie kammen we uit met een huurauto
  | FOTO'S  |

 

12 controles verder: Jeruzalem again

FOTO'S  |

Even een korte update. Na ons woestijn avontuur hadden we nog 1 dag in Madaba. Deze dag hebben we gebruikt om met ons ootootje via Mount Nebo naar Bethany Beyond the Jordan te gaan. Mount Nebo is de berg waar Mozes over het beloofde land uitkeek en ook is gestorven.

Petra

Israel en Jordanië 2007 zondag 21 september 2008

FOTO'S  |

Petra, een van de nieuwe Wereld Wonderen

vrijdag 28 december 2007
 
Dag 7 Nadat we zijn afgezet bij ons ootootje zijn we richting Petra gereden. Joepie, weer een prachtige route met 1001 vergezichten. We hadden eerst even in de Lonely Planet gespiekt waar we een leuk hostel konden vinden, we zijn naar het Moon Valley hostel gegaan. Na de kamer te hebben geinspecteerd gingen we akkoord met het bedrag van 70JD (ong. 70 euro) voor 3 nachten incl. ontbijt. De hostels die we uitzoeken zijn over het algemeen niet erg sjiek. Een bedje en een douche is wel voldoende voor ons. Maar deze keer werd er ook een verwarming belooft. Tuurlijk deed het ding het toen we aankwamen, maar blijkbaar zit er een timer op. Twas echt heul koud 's nachts. Vanavond maar een extra deken vragen.

Wadi Rum

Israel en Jordanië 2007 zondag 21 september 2008

FOTO'S  |

Met de 4x4 door Wadi Rum, tussen de Bedoienen.

vrijdag, 28 december 2007

Dag 5 Vanuit Jeruzalem zijn we met de expres bus naar Aqaba gereden. Een ritje van 4 uur naar Eilat, daarna de grens over naar Aqaba (Jordanie). De busrit ging onverwachts door de Westbank, langs de dode zee. Leuk dat we ook even langs de kubutz kwamen waar Syl zo'n 12 jaar geleden heeft gewerkt.

Palestina - Westbank

FOTO'S  |

Een dagje Westbank, bezet Palesteins gebied.

dinsdag, 25 december 2007


Dag 4 Eergisteren toen we een gids hadden gehuurd om Jeruzalem te ontdekken afgesproken dat we naar de Palestijnse bezette gebieden zouden gaan met onze gids. Nou gisteren was het dus zover (wilde Pat graag, Syl uiteindelijk ook hoor). Maar goed we zijn in de personenwagen van deze uit Israel afkomstige mengelmoes van Jood, Palestein, en Armenier gestapt. Hij bracht ons meteen naar Bethlehem. The place to be tijdens kerst. Immers op kerstavond word hier een live broadcast gedaan over de gehele wereld vanuit de geboortekerk van jezus. De grap is dat we dit eigenlijk niet zo goed in de gaten hadden totdat we er daadwerkelijk waren. Veel tamtam, camera, fanfare en hoge piefen.

Jordanie

Israel en Jordanië 2007 zondag 21 september 2008

FOTO'S  |

Jordanie, uitzonderlijk vriendelijke mensen.

maandag, 31 december 2007


Op oudejaarsdag 2007 zijn we naar het oosten van dit vriendelijke land gereden. 'ochtends zijn we weer redelijk op tijd van het hotelleke weggereden, rond half 9 zaten we in ons ootootje, en om 10 uur stonden we voor ons eerste reisdoel van vandaag. Het woestijnkasteel Al Amra. Dit kasteel staat inderdaad midden in de woestijn, op 80 km afstand van Amman en 50 km afstand van Azraq. De woestijn hier is overigens een rostwoestijn, geen zandwoestijn. Dit kasteel heeft een aantal goed bewaarde fresco's en een mannetje dat een oud 1-snarig muziek instrument bespeeld. Deze man geeft ons ook een korte rondleiding door het kasteeltje en laat Patrick even aanmodderen op zijn muziek instrument.... Patrick heeft er lol in (alhoewel hij waarschijnlijk geen natuurtalent is) en dat heeft wat leuke foto's opgeleverd.

Jeruzalem deel 2

Israel en Jordanië 2007 zondag 21 september 2008

FOTO'S  |

Terug in Jeruzalem, er is ook zoveel te zien.

donderdag, 3 januari 2008

Dag 13 12 controles verder: Jeruzalem again, na ons woestijn avontuur hadden we nog 1 dag in Madaba. Deze dag hebben we gebruikt om met ons ootootje via Mount Nebo naar Bethany Beyond the Jordan te gaan. Mount Nebo is de berg waar Mozes over het beloofde land uitkeek en ook is gestorven. Erg mooi uitzicht inderdaad, wel wat mistig toen wij er waren. Bij helder weer is er zicht op de Dode Zee en een stuk van de West Bank. Enfin we zijn naar Bethany gereden, dit is de plek waar Jezus gedoopt zou zijn, volgens de Jordanezen dan. Aan de andere kant van de Jordaan is namelijk een zelfde plek, in Israel dus waar ze hetzelfde claimen. Eigenlijk is dit meteen alles wat we over deze plek te vertellen hebben. Het is een regelrechte aanfluiting en doodzonde van onze tijd. Voor wat Jordaanse Dinars word je in een met vliegen bestookte auto gepropt om richting de doopplek te rijden. We werden bij de Jordaan afgezet om wat foto's te maken van deze rivier. Hierna liepen we verder naar wat opgravingen, dit zou de doopplek zijn geweest. Klaar.

Jerash

Israel en Jordanië 2007 zondag 21 september 2008

FOTO'S  |

De Dode Zee en Jerash, terug in de tijd. 

maandag, 31 december 2007

Dag 9 Ondertussen is het oudjaarsavond en zitten wij in het Salome hotel in Madaba, we hebben weinig feest gevierd We zijn zaterdag 29 december onder begeleiding van een stralend blauwe hemel vertrokken uit Petra. De reis zou uiteindelijk naar Madaba gaan, een stadje zo'n 30 km ten zuiden van Amman. De goed onderhouden weg voerde ons langs diverse natuurparken (waar we niet zijn gestopt deze keer) naar de Dode Zee. Om hier te komen moeten we van 1000 meter boven zee niveau naar 400 meter onder zee niveau, het laagste punt op aarde... een behoorlijke afdaling dus. We gaan van de dorre bergen naar de "groene" omgeving van de Dode Zee. Een rit van 3 uur brengt ons van Petra naar de meest toeristische plaats aan deze zeer zoute zee.

Oost Jordanie; een woestenij

FOTO'S  |

Vandaag, oudejaarsdag 2007, zijn we naar het oosten van dit vriendelijke land gereden. Vanochtend zijn we weer redelijk op tijd van het hotelleke weggereden, rond half 9 zaten we in ons ootootje, en om 10 uur stonden we voor ons eerste reisdoel van vandaag. Het woestijnkasteel Al Amra. Dit kasteel staat inderdaad midden in de woestijn, op 80 km afstand van Amman en 50 km afstand van Azraq. De woestijn hier is overigens een rostwoestijn, geen zandwoestijn.

Wat er na Petra gebeurde....

FOTO'S  |

Ondertussen is het oudjaarsavond en zitten wij in het Salome hotel in Madaba. Er zal hier weinig feest zijn vanavond maar nu kunnen we jullie op ons gemakje vertellen wat we allemaal hebben meegemaakt....

De verkeersregels in Jordanie (volgens ons)

FOTO'S  |

Hoi, intussen crossen we al een aantal daagjes met ons ootootje rond in Jordanie. Behalve dat de mensen bijzonder gastvrij en vriendelijk zijn is het 2de opmerkelijke de verkeersregels die ze er (niet) op na houden.

Petra en Wadi Rum

FOTO'S  |

Hoi, zijn ze weer. De laatste keer waren gebleven bij de bezette gebieden en ons busreisje via Eilat naar Aqaba. In Aqaba hebben we 1 nachtje overnacht in een hostel met de slechtste badkamer ooit. Ook nog direct naast de grootste moskee van Jordanie met de meeste herrie. Nee hoor, alles goed met ons.

Aqaba eerste Kerstdag

FOTO'S  |

Hallo iedereen, ten eerste wensen we iedereen natuurlijk een prettig kerstfeest. Inmiddels zijn we in Aqaba, Jordanie beland. Misschien leuk om eerst even over gisteren te vertellen. We hebben dus eergisteren toen we een gids hadden gehuurd om Jeruzalem te ontdekken afgesproken dat we naar de Palestijnse bezette gebieden zouden gaan met onze gids.

Eerste ervaringen in het Heilige Land

FOTO'S  |

Onze 2e dag in het heilige land is zeer soepeltjes verlopen…..maar laat ik eerst even vertellen wat er reeds allemaal is gebeurd. We zijn vrijdagmiddag rond 4 uur op de trein gestapt richting Schiphol. We hadden nog wat tijd over dus hebben we wat rondgehangen, Sushi gegeten, een batterij voor de camera gekocht en natuurlijk nog wat leesvoer. Bij de in check hadden we te horen gekregen dat Petje geen plaats zou krijgen en dat we af moesten wachten of ie mee kon of niet….. Lekker…. Dus wij op tijd naar de Gate om te kijken of we wat konden regelen. Daar aangekomen blijkt dat we niet de enigen zijn met een problem. De Vlucht blijkt hopeloos overboekt. Er zijn mensen die echt niet meekunnen… Gelukkig voor Pet had ik al een instapkaart en kon hij toch mee. Maar dan wel in business class… grrrr. Hij aan de champagne, ik naast een kind dat 4 uur heeft gehuild (de vlucht was 4 uur 20 minuten.). Maar goed. Patrick heeft uiteraard genoten van zn plek in de business class! Het menu dat hij me achteraf laat zien doet het water in mijn mond lopen.