BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Hong Kong 2017

  In 2006 is ons bezoek aan Hong Kong zo goed bevallen dat we hebben besloten en nog eens heen te gaan. Dit keer een week en met een speciaal moment. Pat word namelijk 50 en dat wil hij graag in deze leuke stad vieren.
  | FOTO'S  |  KAART |

 

De laatste volle dag Hong Kong

De skyline van Hong Kong island in de avond

FOTO'S  |  KAART |

Op woensdag slapen we uit en eten een Chinees ontbijt in een restaurantje om de hoek, helaas het slechtste ontbijt dat we tot nu toe hebben gehad. Nou ja, je kunt niet altijd geluk hebben als je gewoon maar ergens naar binnen loopt. Vandaag hebben we 3 doelen: het Hong Kong park in, naar Mong Kok en ’s werelds grootste lichtshow over de baai van Hong Kong bekijken. Oef, en dat terwijl het erg warm en zonnig is en we eigenlijk iets te diep in iets te veel bier glaasjes hebben gekregen. De alcohol is er in ieder geval snel uitgezweet!

Tempels, Mong Kok, Macau

Hong Kong 2017 vrijdag 20 oktober 2017
Chi Lin Nunnery

FOTO'S  |  KAART |

Maandag gaan we 2 tempels bezoeken. Het weer is nogal wisselvallig, maar nog steeds 26 graden. De eerste tempel die we bezoeken is eigenlijk een Boeddhistische klooster, geheel gemaakt van hout. Het is nu nog steeds een nonnenklooster. Het klooster is gesticht in 1943 en geheel opnieuw gebouw in de 90’er jaren. Het bijzondere hierin is dat het gebouw volledig van hout is, zonder gebruik van stalen nagels of spanten oid. Het is er erg rustig, ondanks dat we midden in een drukke woonwijk met torenflats zijn. De gebouwen zien er prachtig uit, heel erg schoon ook.

Happy birthday in Hong Kong!

Hong Kong 2017 zondag 15 oktober 2017
Syl en Jo aan het Chinese ontbijt

FOTO'S  |  KAART |

Vrijdagavond de 13e pikken we Jo op op het afgesproken Metro station. Ze is vanuit Shanghai hierheen gevlogen om ons te bezoeken ter ere van Patrick zijn 50e verjaardag. We nemen haar mee naar ons huisje om de tas weg te zetten en staan niet lang daarna weer buiten, op de drukke straten van HK. Eerst maar even eten, we stappen een klein typisch Chinees restaurantje binnen en bestellen wat van de simpele kaart. Het is smaakvol Chinees eten, heel fijn.

Van Apeldoorn naar Hong Kong

Hong Kong 2017 vrijdag 13 oktober 2017
De Skyline van Hong Kong vanaf The Peak

FOTO'S  |  KAART |

Dat lijkt een langdurige kwestie maar eigenlijk viel het best mee. Van deur tot deur in 21 uurtjes… Op Schiphol krijgen we een app-je van onze huizenverhuurder, hij schrijft dat we een ander, groter, appartement krijgen omdat er problemen met de airco zijn in het huis dat we hebben gehuurd. Eigenlijk verbaast het me niks, net zoals het me niet verbaasd dat we op het vliegveld van Hong Kong ge-appt krijgen dat er niemand zal zijn om ons het huis in te laten.

Een feestje in Hong Kong

Hong Kong 2006

FOTO'S  |  KAART |

Wat hebben we het toch goed voor elkaar. We hoeven nog maar 10 dagen te werken voordat we 2 maanden op reis kunnen. Vanaf 5 oktober begint deel 2 van het lange verlof van 2017. In eerste instantie hadden we bedacht om dit jaar een hele lange reis van 3 maanden te maken. Uiteindelijk hebben we dit opgedeeld in 2 reizen. Het eerste deel was eerder dit jaar in Amerika, daar hebben we 6 weken in een huurauto rondgecrossed.