BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Elzas 2016

 Elzas 6-12 augustus 2016
  | FOTO'S  |  FILMPJES |

 

De berg en wijnroute

Elzas 2016 maandag 12 september 2016
Rijpe druiven op de wijnroute

FOTO'S  |  FILMPJES |

Dit weekend gaan we het gebied nabij Colmar uitkammen. Vlakbij ons huisje loopt de bergkam route en de wijnroute. De ene loopt over de bergtoppen met uitzicht aan beide kanten op de dalen. De andere loopt door wijngebied en door boeren dorpjes. Zaterdag rijden we in de ochtend naar het zuiden, hier is het begin van de wijnroute. De hele route is zo’n 170km lang, da’s wat lang voor 1 dag op deze kleine wegen. Aangezien we zaterdag “pas” om 8.30 u wakker worden en we geen ontbijt in huis hebben besluiten we direct in de auto te stappen. Eenmaal op de wijnroute, die start op ongeveer 45 minuten rijden van ons huis, lopen we een bakker in en kopen ons ontbijtje dat we op een bankje in de zon lekker opeten. Nu kunnen we echt starten op de wijnroute!

Colmar

Elzas 2016 zondag 11 september 2016
Petite Venice, Colmar

FOTO'S  |  FILMPJES |

Het is vrijdag ochtend en we pakken de snelweg richting Colmar, dit ligt zo’n 100 km ten zuiden van Niederbronn. Direct als we het stadje binnenrijden zijn we blij, dit is een stuk levendiger dan ‘ons’ dorp, hadden we dat maar eerder geweten. We beginnen ons bezoek goed, met een lekker vers taartje en een bakkie koffie. Op elke hoek van de straat, dus ook in de kleine dorpjes is wel een banketbakker te vinden. Wie zijn wij dan om die over te slaan :-) Ook van deze stad weten we weer erg weinig, waardoor we verast zijn over het grote Anton Pieck gehalte van het centrum. Het hele centrum lijkt wel in Efteling stijl, met z’n vakwerk huisjes, grote kerken, torentjes, kinderkopjes en stroompjes. De straten zijn een aaneenschakeling van winkeltjes, restaurants en terrassen. Dit bevalt ons wel.

Blijven we hier?

Elzas 2016 zaterdag 10 september 2016
Wandeling rond Niederbronn-les-Bains

FOTO'S  |  FILMPJES |

Donderdag worden we wakker van de kerken bij ons in de buurt, deze beginnen om 7 uur herrie te schoppen. Een mooie tijd om wakker te worden voor douche en ontbijt. We willen beginnen met een wandeling naar een nabijgelegen ruïne, helemaal lukt dat niet, want na 20 minuten zijn we de weg al kwijt. Maakt niet uit joh, we maken onze eigen wandeling wel. Na anderhalf uur wandelen gaan we richting auto om binnendoor naar het kapelletje op de rots van Dabo te gaan. Eerst kopen we wel een stokbrood met wat beleg voor vandaag. Onderweg ook weer veel lieve dorpjes, maisvelden en mooie glooiende akkers. Na een tijdje door wat smalle valleitjes en bossen te hebben gereden vangen we een glimp op van de rots. Een hele bijzondere rots, bovenop een kleine losstaande berg.

Venlo - Straatsburg

Elzas 2016 donderdag 08 september 2016
Straatsburg

FOTO'S  |  FILMPJES |

Syl werkt maandag ochtend nog wat uurtjes, Pat is al sinds donderdag vrij. Als Syl rond 1 uur thuis komt kunnen we vrijwel meteen weg. De tas is gepakt en we hoeven vandaag maar een klein stukje. We hadden bedacht eerst naar Venlo te rijden om de dag erna naar de Elzas te gaan. In Venlo kunnen we in het comfortabele appartement van Jan en Jose logeren, met uitzicht op de Maas. Als we aankomen wandelen we eerst een tijdje door de stad, het centrum van Venlo is gewoon leuk!

Met tegenzin naar Frankrijk

Elzas 2016 donderdag 01 september 2016
Elzas wijnroute

FOTO'S  |  FILMPJES |

Een paar maanden geleden vroeg Syl aan Pat; hee joh, wil je misschien naar de Elzas. Ik heb hier namelijk een leuke aanbieding.
Pat: ja lijkt me leuk, doe maar. Syl: weet je het zeker?
Pat: ja tuurlijk weet ik dat zeker. Syl: nou ok dan boek ik een tripje naar de Elzas.
Pat: je weet toch dat ik dol ben op Duitsland. Leuke vakwerk huisjes, lekker bier, aardige mensen. Syl: ok, ik boek nu hoor.
Pat: jaja. Syl: nou je zit eraan vast, het is geboekt.
Pat: leuk, ik heb nu al zin. Syl: je weet toch wel dat het in Frankrijk is heh?
Pat: hoezo?