BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Beieren 2014

 Beieren 6 t/m 16 juni 2014
  | FOTO'S  |  FILMPJES |

 

München; biss balt?!

Beieren 2014 zondag 15 juni 2014
Mannen in dracht

FOTO'S  |  FILMPJES |

Zaterdagochtend springen we direct na het douchen en het ontbijt op onze fietsen. Het is onze 4de dag hier in de omgeving en daar is niets vervelends aan. Deze ochtend fietsen we alvast een stuk het grote park in. Bij een groot meer drinken we een bakkie koffie. We fietsen rond het meer en door het park op zoek naar het Japanse theehuis. Het theehuis blijkt zich helemaal aan het begin van het park te bevinden en het is ook nog dicht. Nou ja, dan gaan we maar weer. We stallen onze fietsen bij de Hofgarten, waar dit weekend een markt is. Bij markt is natuurlijk compleet met biergarten en muziek. We slenteren wat over de markt om te besluiten een andere richting te kiezen en naar de studenten wijk te gaan.

Dachau en een wandeling in Munchen

Beieren 2014 zaterdag 14 juni 2014
Een beruchte spreuk in Dachau

FOTO'S  |  FILMPJES |

Donderdag ochtend doen we rustig aan. Bij de kamping winkel kopen we een ontbijt dat we rustig bij onze tent opeten. Pas om 11:00 stappen we in de auto op weg naar Dachau. Het is 3 kwartier rijden op de rustige wegen. Als we aankomen merken we pas dat het loeiheet is vandaag. We hebben deze vakantie uberhaubt nog geen dagen onder de 30gr. gehad. Dachau is het eerste concentratiekamp dat de Nazi's hebben ingericht. Het werd opgericht in 1933 om politieke gevangenen in onder te brengen. Er zijn in totaal zo'n 200.000 mensen in opgesloten geweest. 30.000 tot 43.000 zijn er overleden.

Laatste dag Algau, eerste dag München

Beieren 2014 donderdag 12 juni 2014
Hofbrauhaus

FOTO'S  |  FILMPJES |

Dinsdag ochtend staan we zoals als bijna gewoon lijkt te worden om 8 uur op. Rond 10 uur na het ontbijt maken we ons klaar voor een ritje naar der Hundler. Een bergtopje aan de overkant van ons huis. Zoals dat in de bergen gaat moeten we een behoorlijk eind rijden om aan de onderkant van deze berg te komen, we moeten er eerst omheen. Op deze berg is een mooie gondellift naar 1100 meter. Met onze Algau Plus kaart mogen we gratis mee naar boven. Eenmaal boven wandelen we nog een stuk omhoog naar het kruis dat zichtbaar is vanaf ons huis. Bovenop wordt bekeken wat de mogelijkheden hier zijn. We kunnen hier een mooie rustige wandeling maken.

Familie vakantie Steibis in der Algau

Beieren 2014 woensdag 11 juni 2014
Koeien in Steibis

FOTO'S  |  FILMPJES |

Hehe, op donderdagavond is het dan weer zover, we hebben vakantie! Deze vakantie bestaat uit een combi van 5 dagen Timpies vakantie en daarna nog 5 dagen zelf aanklooien. Die 10 dagen zullen we doorbrengen in Beieren, een van onze favoriete bestemmingen in Europa. We zijn sowieso Duitsland fans. Het is een mooi afwisselend land met zeer vriendelijke mensen. Bovendien is het leven er iets goedkoper, wat ons goed uitkomt aangezien we graag op een terras neerstrijken voor een hapje en drankje. Maar goed, donderdagavond is het vakantie, we pakken de auto in voor een combi van huisjes vakantie en kampeer vakantie. Tentzeil, tent, haringen en hamer moeten mee evenals de stoelen, koelkast een luchtbed en wat je al niet meer nodig hebt voor de camping.