BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Israel 2011

 2 weken door het noorden van Israel, langs Jerusalem, Nazareth, het meer van Tiberias
  | FOTO'S  |

 

Politie en independance day

Israel 2011 dinsdag 10 mei 2011

FOTO'S  |

Israel Even een paar woordjes over de politie en beveiliging in Israel, vooral Jeruzalem eigenlijk. De stand is: 1x aangehouden, 1x parkeerboete, 1x kofferbak open voor inspectie, diverse malen tas open voor inspectie, diverse malen tas door scanner bij controle punt, diverse malen wachten bij een barrier, 1 x kamer inleveren voor commandopost van politie tijdens feest. Kortom, waar je ook bent, je komt altijd wel in aanraking met de politie, beveiliger of een soldaat. In eerste instantie wat vreemd voor ons, maar het went erg snel. Wat ook went is het aantal wapens op straat. Elke militair of politieman draagt een joekel van een automatisch wapen. Beveiligers dragen vaak een pistool, gewone burgers slepen van alles mee de straat op, maar ook de kroeg of restaurant in. Tsja ...?

Nazareth en Jeruzalem

Israel 2011 zondag 08 mei 2011

FOTO'S  |

Israel Zijn we weer hoor, nu vanuit Jeruzalem. Gisteren ochtend, zaterdag, zijn we na ons ontbijt meegegaan met een tourtje door de stad Nazareth. Nazareth is een verdomd cool stadje. Wat meteen opvalt zijn het weinige aantal militairen en geen enkele controle of barrier. Dit blijkt later ook uit ons tourtje met een van oorsprong Amerikaanse dame. Linda word door iedereen aangesproken en begroet, op een zeer vriendelijke manier! Linda neemt ons (naar eigen zeggen) mee naar wat minder touristische sites in de stad. Als eerste komen we bij de white mosq terecht. Tot onze verbazing rennen we meteen naar binnen en staan we prompt in de gebedsruimte!

Extra blogje

Israel 2011 zondag 08 mei 2011

FOTO'S  |

Israel Andere gewoonten.... Het is vreemd, je bereidt je op andere gewoonten voor maar op het moment dat ze zich voordoen ben je toch verbaasd... Waar ik het over heb? Over bijvoorbeeld shabat. Shabat is de heilige dag van de Joden, onze zondag zeg maar. Deze begint een uur voor zo zonsondergang op vrijdagavond en eindigt bij zonsondergang op zaterdag. Op shabat is het de gewoonte samen te bidden en te eten en in het geval van torah leerlingen in de oude stad betekend het samen dansen en zingen op het plein bij de muur.

Nazareth en Galilea

Israel 2011 vrijdag 06 mei 2011

FOTO'S  |

Israel

Donderdag kwamen we na een prima vlucht en taxirit rond 04:00 in ons hotel in Tel Aviv aan. We hebben een tukkie gedaan tot een uurtje of 11. Na een mini ontbijtje met de taxi naar Budget om een huur ootootje te halen. We zijn kampioen in het huren van lelijke anonieme ootootjes. Zo ook deze keer, maar dan een witte!

Sjalom, dit word een lange dag

Israel 2011 woensdag 04 mei 2011

FOTO'S  |

IsraelVanmiddag rond 6 uur stappen we op de trein naar Schiphol om vanuit daar naar Tel Aviv te vliegen. We zijn licht bepakt, 1 rugzak van 11 kilo… voor z’n tweeën. Het is mooi weer in Israel, dus het is niet nodig dikke kleding mee te nemen. Vandaag moeten we allebei gewoon werken, dus het wordt een extra lange dag. Syl heeft vlakbij het Ben Gurion vliegveld van Tel Aviv een hotel geboekt. Als we daar rond 04:00 lokale tijd aankomen kunnen we meteen ons bedje in.