BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Nederland, Duitsland, Oostenrijk 2022

 
   30 dagen vakantie in Noordwijk, Dinkelsbühl, Hohenschwangau, Warth en Brixen im Thale. 18 augustus t/m 16 september 2022
  | FOTO'S |KAART  |

 

Kitzbüheler Alpen

Deze koe heeft uitzicht op het Grossglockner massief

FOTO'S | KAART |

We verlaten de bergen van Vorarlberg en rijden via het grote dal waar Innsbruck in ligt naar het Brixental. Het Alpenlandschap is hier heel anders, de bergen zijn hier dan ook niet zo hoog, we gaan de komende tijd maar eens bekijken wat we hier voor spectaculairs kunnen beleven. Als we zondag middag aankomen in Brixen im Thale staan de eigenaren van het appartement dat we huren ons al op te wachten. Een vriendelijk stel dat verteld dat hun dochter een paar jaar in het appartement heeft gewoond, ze verhuren het nu en wonen zelf in het huis eronder. Pat kijkt de F1 race en als die afgelopen is lopen we het dorpje in. Syl had een camping met een restaurantje gezien waar we eerst maar eens gaan kijken. Dat hebben we snel gezien, het is zo'n ons kent ons camping met harde muziek waar de locals aan de bar hangen te brallen, die tijd hebben we gehad.

Het Lechdal

De Körbersee, uitgeroepen tot mooiste plek van Oostenrijk (2017)

FOTO'S | KAART |

Woensdag is het wat regenachtig in Warth, we blijven daarom in ons appartement. Heel lang houden we dat niet vol, onze nieuwsgierigheid is in goede conditie waardoor we het niet kunnen laten om tussen de buien door een wandeling te maken. Het wordt de dorfrondweg. Het eerste stukje van de wandeling kennen we goed, langs de kerk, langs de Steffisalpbahn en achter het hotel naar boven. Daarna is de wandeling nieuw, langs een watertje een heel stuk omhoog. We hebben nu een mooi uitzicht op het dorp en de bergtoppen om ons heen. De wandeling is slechts 4km, maar wel met 120 hoogtemeters, en dat voor een thuiszit dag. Op een gegeven moment komen we op een uitzichtpunt met een rood bankje, dit is het bankje waar we zicht op hebben vanuit onze woonkamer, daarna weer stijl naar beneden.

Van Dinkelsbühl naar Warth

Schloss Neuschwanstein

FOTO'S | KAART |

Het is 26 augustus, vandaag verlaten we Dinkelsbühl, maar niet voordat we de auto in hebben gepakt en het dorp in zijn gelopen voor een ontbijtje. De rit naar Füssen verloopt voor het grootste deel over de Romatische strasse, in de verte zien we de Alpen weer opdoemen, we zijn in de Algau. Dit Zuidelijke deel van Duitsland is licht glooiend, maar in het meest Zuidelijke deel beginnen ineens de Alpen. Ze verschijnen ogenschijnlijk uit het niets. Eerlijk is eerlijk, de meeste bergen die we zien zijn in Oostenrijk. Het is tijd voor een korte stop, dit doen we in het plaatsje Schongau, waar we een apfelschorle drinken en bruschetta delen. We lopen nog even het dorpsplein over totdat Pat zich ineens herinnert dat we hier al eens eerder zijn geweest.

Dinkelsbühl en Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

FOTO'S | KAART |

We hebben een comfortabel huis geboekt in het oude centrum van Dinkelsbühl. Het huis staat binnen de stadsmuur, parkeren doen we gratis buiten de stadsmuur. Aan het einde van de middag gaan we op een terrasje zitten, bij andere mensen aan tafel. Het blijken pensionado's te zijn die het er lekker van nemen. Binnen 10 minuten hebben de flap-uits ons verklapt wat hun hotel, de halsband van de hond, de onderkomens in Noordwijk en hun horloge kosten. Terloops laten ze weten geen miljonairs te zijn, ze vinden geld niet belangrijk wordt er nog aan toe gevoegd. Maar een ander onderwerp blijkt niet mogelijk, ok.

Noordwijk

De trap van Rinus

FOTO'S | KAART |

Omdat Pat een nieuwe baan heeft en pas op 3 oktober start gaan wij van half augustus tot half september op vakantie. Heel fijn 30 dagen met de auto weg, we mogen beginnen in Noordwijk. Hier verblijven we in het huis van de zus van Pat. We vertrekken donderdag 18 augustus nadat we ons eigen huis schoon achter laten. 's Avonds eten we bij ma. Het weer zit mee, dus vrijdag maken we een wandeling via de Bergstichting, de trap van Rinus over duin en over het strand. We drinken een bakkie koffie bij een typische yuppen ballentent. Iets verderop eten we wat bij een strandtent voor normale mensen. 's Avonds komt ma op bezoek bij ons en eten we simpele hapjes.