BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Sleutelcursus - Schoorl 2014

 Van 26 juli t/m 1 augustus gaan we op autosleutelcursus. Tijdens een kleine week all-inclusive leren we veel over ons auto'tje
  | FOTO'S  |

 

Hoorn, Edam en Alkmaar

Sleutelcursus - Schoorl 2014 vrijdag 01 augustus 2014
De kaasmarkt van Hoorn

FOTO'S  |

Donderdagochtend schijnt de zon en na het ontbijt besluiten we dat we niet gaan fietsen. We pakken de auto naar Hoorn, een plaats waar we allebei nog nooit zijn geweest. Het is een klein uurtje rijden dwars door het Noord-Hollandse landschap. We parkeren onze auto ergens en lopen door de hoofdstraat waar de winkels gevestigd zijn in oude panden. Er staat een mooie koepelkerk met een groot orgel en een 2de-hands boekenmarkt. Als we uit de kerk komen staan we vrijwel meteen bij de Waag, en laat daar op donderdagen nou net de kaasmarkt zijn! We zien kaasmeisjes rondlopen met plankjes kaas, de marktmeester verteld hoe de kaasmarkt werkt, wanneer er gekeurd wordt, en hoe dit gebeurd, en wanneer er geboden wordt.

Fietsen in de duinen

Nieuw strand maken bij Camperduin

FOTO'S  |

Nadat we zijn thuisgekomen van de autosleutel cursus hebben we even nagedacht wat wat met de rest van onze week vakantie willen gaan doen. Omdat de cursus al betaald was en we niet zeker weten of we daar nog iets van terug zien besluiten we om de tent en gear in de auto te gooien. Zo rijden we maandag ochtend bepakt richting Noord Holland. Het stuk rond Bergen hebben we nog niet bezocht en blijkt mooi te zijn. Bij 3 campings in deze streek krijgen we een ’nee’ als we vragen of er nog plek is. We bellen 2 voor ons bekende campings in Noordwijk en Amsterdam, maar die zijn ook vol. De laatste poging is een ANWB aanbevolen camping net buiten Schoorl. Er is gelukkig nog plek. We hebben op hetzelfde moment ook pech, want het regent behoorlijk.

Dag 1 en 2 autosleutel cursus

Trots, de motor is verwijderd

FOTO'S  |

Zaterdag ochtend stappen we stipt om 12:00 uit bij Hoeve de Knol. Op deze hoeve word de komende dagen de cursus auto sleutelen gegeven. We zijn met de Kever en de Toyota gegaan. We willen best een beetje beter leren sleutelen aan de Kever. Volgens het programma is dat hier te leren. We maken meteen kennis met de gastheer en dame, de docenten en wat mede cursisten. In totaal zullen we de cursus aanvangen met 12 personen, waaronder 5 dames, een leuke mix. Er word een lunch voorgeschoteld waarbij we meteen de tijd hebben om onze collega knutselaars wat beter te leren kennen. Zo heeft ieder een eigen verhaal en eigen doel. Wij willen eigenlijk alleen maar een beetje leren sleutelen zonder diepgaande reden. Maar er zijn ook mensen bij met pareltjes van auto’s die ze in topvorm willen houden of brengen.

Auto sleutel cursus

De patient tijdens de cursus

FOTO'S  |

Meestal als je hier iets leest gaat het over een aanstaand of een lopend reisje. Deze maand doen we het een tikkie anders. Vanaf zaterdag gaan we 6 dagen op een all-inclusive werkvakantie. Het is all-inclusive omdat onderdak en maaltijden verzorgd worden. Het is een werkvakantie omdat we naar een auto sleutel cursus gaan. Het lijkt me wel handig om te vertellen hoe het zover heeft kunnen komen.