BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Noorwegen 2013

 Een lang weekend naar Bergen in Zuid Noorwegen, 14 t/m 18 november 2013
  | FOTO'S  |  FILMPJES |

 

Bryggen beter bekeken

Noorwegen 2013 maandag 18 november 2013

FOTO'S  |  FILMPJES |

Maandag hebben we nog een paar uurtjes in Bergen voordat we naar het vliegveld moeten. ’s morgens maken we eerst de restjes op tijdens het ontbijt. Vanwege de prijzen hier houden we wat meer rekening met wat we inkopen. De prijzen liggen zo’n 1,5 tot 3 maal hoger dan in Nederland. Uiteten is er eigenlijk niet bij, veel biertjes hebben we ook niet gedronken, best braaf voor ons doen. Het is deze ochtend droog, dus we haasten ons de straat op, stel je voor dat het weer begint te plenzen. We willen het Bryggen museum gaan bezoeken, we zijn helemaal geen museum fans, vooral niet de archeologische, maar we geven het een kans. In het museum vragen we eerst even naar de zelf begeleide wandeltour door Bryggen. Het zomer seizoen is hier maar 3 maanden, dat is niet nu, dus een betaalbare gids is niet te vinden.

Fjorden en 1000 watervallen

Noorwegen 2013 maandag 18 november 2013

FOTO'S  |  FILMPJES |

Vandaag doen we Noorwegen in een notendop, volgens diverse reclame en boekjes is deze trip de beste manier om Noorwegen te zien als je weinig tijd hebt. Wij hebben deze zondag uitgekozen om zoveel mogelijk van Noorwegen te zien. We staan vandaag om 7 uur op, smeren een lunch pakketje en gaan op weg. We hebben eerder al bekeken waar het treinstation ligt, we lopen er dus eenvoudig naar toe. Het valt op dat er onderweg zoveel kapotte paraplu’s op straat liggen. Blijkbaar heeft het hard gewaaid en laten mensen de plu’s gewoon achter. Is er een gemeente mannetje om dit op te ruimen ofzo? Als we op het station aankomen staat de trein naar Voss, voor het eerste stuk van deze dag al klaar. We nemen vandaag de trein naar Voss, daarna de bus naar Gudvangen. Hier pakken we de boot, een soort pont over 2 fjorden naar Flam. In Flam staat een treintje die ons door de bergen voert naar Myrdal. Als laatste nemen we de intercity terug naar Bergen.

Shit, verslapen

Noorwegen 2013 zaterdag 16 november 2013

FOTO'S  |  FILMPJES |

Ja hoor, moeten we dat nu net hebben als we een reisje maken? We hebben ons verslapen, pas om 09:30 worden we wakker. Hoe kan dat nou, verslapen doen we nooit, zelfs niet om naar het werk te gaan. Goed dan, snel aankleden, boodschapjes doen, ontbijten, douchen kan later wel. Waarom zo’n haast, nou, het is droog. Voor je het weet regent het weer. We willen vandaag met de Floibanen mee, berg Floyen op. Vanaf ons appartement is het een klein stukje lopen door deze mooi buurt van Bergen. De trein is een typische Funicular, een kabel treintje dus.

De regen zit tot in onze schoenen

Noorwegen 2013 vrijdag 15 november 2013

FOTO'S  |  FILMPJES |

Pat is deze week vrij, dus doet het rustig aan. Syl moet nog werken, maar na het werk vetrekken we naar Schiphol. Het is donderdag middag 14 november. Ons vliegtuig vertrekt pas rond 21:00, maar omdat we niet van haasten houden gaan we ruim op tijd weg. We parkeren onze Cruiser op P3 om even later met de bus naar de vertrekhal van Schiphol te rijden. Het inchecken hadden we al op de KLM app gedaan, we hoeven dus alleen maar de bagage in te checken. 1 tas van 14 kilo die keurig opgegeten door een nieuwerwetse bagage afhandel machine. We eten een schnitzel / sparerib maaltijd en gaan nog even shoppen. Het blijft bij 2 tijdschriften en een flesje Bacardi Oakheart voor het geval het bier in Bergen echt onbetaalbaar is.