BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Rondvaart, kleine straatjes en wijn (Lisa)

FOTO'S  |

Vandaag, 20 mei 2012, zijn we op weg naar Bernkastel om een rondvaart met de boot te maken. O, trouwens....wat vond je van mijn vorige verhaaltje? Mijn oom Patrick heeft het verhaaltje voor mij op internet gezet. Goed hè. Zo, we zijn er bijna. Nu rijden we in een heel smal straatje. Mij lijkt de rondvaart erg leuk. Wij gaan proberen om langs sluizen te gaan, dat lijkt mij ook erg leuk. Spannend hoor mijn eerste moezel- vaart. Het duurt nog wel even. Het is goed zoeken, de Tom- Tom is gek geworden, echt waar. Hij stuurt ons steeds de verkeerde kant op. Volgens mij heet hij nu Dom-Dom. Nu zijn we er. Ik ga straks vertellen hoe

het was. Doei!

Ja, ik ben er weer. Het was echt, echt heel leuk. Het was een grote boot en we zaten lekker bovenop. Het was op de boot erg warm, ongeveer 25 graden. Na de rondvaart gingen we wandelen door kleine straatjes. In de straatjes waren leuke winkeltjes. Het was heel gezellig. In een gezellig straatje hebben we in een restaurant wat gedronken. Na de wandeling hebben we een bockworst gegeten, deze was heel lekker. Tot straks, doei!

Nu zijn we wijn aan het proeven, ik ook! Jaha, maar wel een heel klein mini slokje dan. Ik vind het wel leuk en ook gezellig. Er zijn heel veel soorten. Sommige wijnen zijn erg vies maar sommige wijnen zijn wel lekker en sommige zijn half vies/half lekker. De meneer van de wijnen legt alles uit. Iedereen zit aan tafel behalve ik, omdat ik mijn verhaaltje aan het schrijven ben. Ik zit nu helemaal alleen, er komt nu een aardbeien wijn aan en die ga ik proeven. Als het tenminste mag. Nee.... wat stom, ik mag het niet eens proeven. De rest van de wijnen mag ik ook niet proeven, ik mag alleen proeven door met mijn tong een klein beetje te proeven. Iedereen vindt deze lekker.

Ja hoor, ik mag toch een klein slokje proeven, jippie. Hij is nog best lekker. De lekkerste die ik heb geproefd. Sam, mijn broertje zit lekker met zijn dino's te spelen. Nu is iedereen wijn aan het proeven die in een minie-minie glaasjes zit. De wijn is wel erg sterk, als je er al aan ruikt ga je achter uit lopen. Nu hebben ze weer een klein glaasje gekregen, als je daar aan ruikt dan ruik je noten. Hij ruikt naar nutella noten. Deze is wel lekker zoet.

Zo, nu ga ik weer aan tafel, doei!

(verhaaltje van Lisa, 10 jaar)

2406 x bekeken