BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Auto sleutel cursus

De patient tijdens de cursus

FOTO'S  |

Meestal als je hier iets leest gaat het over een aanstaand of een lopend reisje. Deze maand doen we het een tikkie anders. Vanaf zaterdag gaan we 6 dagen op een all-inclusive werkvakantie. Het is all-inclusive omdat onderdak en maaltijden verzorgd worden. Het is een werkvakantie omdat we naar een auto sleutel cursus gaan. Het lijkt me wel handig om te vertellen hoe het zover heeft kunnen komen.

In 2015 mogen we weer voor 2 maanden op reis. Syl kwam met het idee om dan 2 maanden door Oost Europa te trekken. Pat riep er meteen achteraan om dat dan maar met een oldtimer te doen. Het zou een grote wagen moeten worden, misschien wel een luxe Mercedes. Natuurlijk moeten we zo'n wagen wel zelf kunnen repareren onderweg. Zo is het gekomen dat we ons ingeschreven hebben voor deze auto sleutel cursus. Op dat moment hadden we nog geen auto'tje. Na veel lezen op internet kwamen we tot de conclusie dat een grote luxe Mercedes vrij kostbaar is. Met ons budget zouden we er meteen erg veel aan moeten doen.

Dus zonder verder veel na te denken hebben we maar een Kevertje gekocht. De plannen voor Oost Europe zijn overboord gegooid. Het Kevertje gebruiken we nu voor de lol en is een mooi karretje om straks onze nieuw verworven klus kennis op uit te proberen.

Maar goed, even terug naar de auto sleutel cursus. Het leek ons altijd al leuk om wat met een oud auto'tje te gaan doen. Het Kevertje doet het eigenlijk altijd, dus erg veel valt er niet aan te klussen. Wel zijn er wat dingetjes defect, dit kunnen we mooi tijdens de cursus bekijken. Tijdens de cursus van 6 dagen en avonden worden erg veel thema's behandeld. Het programma bestaat oa uit het volgende: gereedschap kennis, motor kennis, koppeling, versnelling, aandrijving, benzine systeem, elektrisch systeem, ophanging, remmen, banden etc. Een erg uitgebreid programma dus. Overdag is er veel theorie en praktijk, terwijl er 's avonds diverse workshops worden gegeven.

Enfin, we proberen vanaf zaterdag onze site up-to-date te houden. Ondanks het uitgebreide programma hebben we niet echt een idee hoe de dagen zullen verlopen en of we het wel leuk vinden. Dat zullen we snel laten weten.

Groetjes van de klussers

4255 x bekeken