BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Taiwan 2012

 17 dagen naar dit bijzondere land waar weinig toeristen komen. Van 7 april t/m 23 april 2012. Ter plekke zullen we een route bepalen. 1 van de highlights is de Taroko Gorge, vergelijkbaar met de Grand Canyon, we zullen zien!
  | FOTO'S  |

 

Weer thuis van 2 weken Taiwan

Taiwan 2012 dinsdag 24 april 2012

FOTO'S  |

Ons reisje door Taiwan zit er alweer op. Op vrijdagochtend gaan we iets later dan geplant richting de hoofdstad Taipei. De reis is ongeveer 230 km, we schatten in dat het zo'n 4 uur gaat duren, afgaande op de ervaring van 10 dagen autorijden in Taiwan. We hebben afgesproken dat we om 12:00 onze auto inleveren. De aardige meneer van Carplus heeft ons gratis een navigatie apparaatje meegegeven. Op ons verzoek heeft hij er het adres van de Carplus ingezet. Zonder hadden we het niet terug gevonden, nooit! Na een snelle rit zijn we netjes op tijd terug bij de autoverhuur. We leveren de auto in en nemen een taxi naar ons eerder geboekte hotel.

Sun Moon Lake

Taiwan 2012 donderdag 19 april 2012

FOTO'S  |

Woensdag zijn we lekker op tijd op pad, we gaan vandaag wat wandelen in de buurt van Shueishe aan het Sun Moon Lake. We eten een uitgebreid maar klein ontbijtje waarna we bij de 7-11 nog wat voor onderweg halen. De wandeling begint vlak bij het hotel en wordt aangeduid als 'zwaar'. Het is prima wandelweer, iets meer dan 20 gr. en een beetje bewolkt. De wandeling is slechts 3,5 km one-way, maar wel met 300 meter stijging. We beginnen rustig te wandelen en laten snel het dorp achter ons. We zijn vrijwel meteen in het jungleachtige bos.

Verhuisd naar het midden van Taiwan

Taiwan 2012 woensdag 18 april 2012

FOTO'S  |

We hebben nog een paar dagen voor de boeg voordat we weer richting Taipei verkassen. We hebben ook alweer een paar dagen achter de boeg sinds de laatste Blog. De vorige keer schreven we dat we aankwamen in de badplaats Kenting in het Zuiden van Taiwan. Het is aanmerkelijk warmer in Kenting dan in Taipei, het scheelt wel 15 graden, in Kenting was het 30+ in de dagen dat we er waren. Gelukkig is het niet echt tropisch en is er 's avonds wel enige verkoeling. Na te zijn ingechecked in onze fijne kamer doen we een dutje om daarna het plaatsje te verkennen. In feite draait alles om 1 straat met erg veel onzin toeristen winkeltjes, maar ook leuke eet stalletjes, een paar barretjes en verderop

Heading south!

Taiwan 2012 zaterdag 14 april 2012

FOTO'S  |

Het is zaterdagmiddag en we zijn aanbeland in Kenting. Het strand paradijsje van Taiwan, helemaal in het zuiden van het land. Het is hier bloedheet, dus we zitten te relaxen op ons mooie balkon met buitenbad en uitzicht op zee. In de vorige Blog waren we bij onze ook al mooie cabin in Taroko gebleven. Het is donderdag in Taroko, vandaag gaan we de kloof bekijken. Het is te warm om te wandelen, dus maken we er een hop-on hop-off auto tour van. De kloof is maar eenmaal per uur voor 10 minuten toegankelijk, we moeten een half uurtje wachten in een tunnel voordat we naar binnen mogen.

Stortregens en zon!

Taiwan 2012 woensdag 11 april 2012

FOTO'S  |

Nihao!

En dat is dan ook meteen het 2e Chinese woord dat ik (Syl) ken, want natuurlijk kan ik ook xixi zeggen wat dankuwel betekend. Ok, mijn Chinees is dus niet zo goed maar met handen en voeten komen we over het algemeen een heel eind. Van de pizza uit de houtoven op maandagavond verhuizen we naar een redelijk westers uitziend tentje waar we een biertje drinken en ook nog wat eten aangezien de pizza niet zo groot was. Onderweg hierheen zijn we gestopt bij een dametje dat paraplus verkoopt, we kunnen toch niet echt zonder. De regen stort echt met tropische bakken naar beneden. Mijn jurkje is dan wel van outdoor stof en zo droog, mijn ondergoed is dat niet!  Afijn we drinken dus een biertje en kijken naar de mensen die door de regen lopen of brommer rijden. Uiteindelijk wordt het bijna droog en wagen we de wandeling naar ons hotel.

Dit is wat we graag doen en wie we zijn...

Taiwan 2012 maandag 09 april 2012

FOTO'S  |

Jammer genoeg doen we het nog niet vaak genoeg... reizen. Klagen doen we niet hoor, niet lang geleden waren we nog in Japan. Dat mag gerust een succes genoemd worden. Over de volgende verre reis zijn we ook al aan het nadenken. En er staan nog wat zomerse uitstapjes gepland. Nu, eerste paasdag 2012 zitten we in onze hotelkamer in Taipei, Taiwan. Na een keurige, maar lange vlucht van meer dan 13 uur komen we rond 2 uur 's middags aan in Taipei. De hele reis heeft veel tijd gekost, we zijn dus wat moe. Eerst maar even een slapie doen, wel netjes de wekker gezet want we willen niet teveel missen van dit nieuwe landje. Bij aankomst was het meteen al lachen, want veel Engels word er niet gesproken. Het is toch eigenlijk hartstikke leuk als je met wat gebaren en wijzen de boel voor elkaar krijgt. Na ons tukkie en een provisorische opfris beurt lopen we de stad in.

Laatste voorbereidingen Taiwan reis

Taiwan 2012 donderdag 05 april 2012

FOTO'S  |

Zaterdag is het zover; dan gaan we onze tickets naar Taiwan gebruiken! Jippieee! De tickets hebben we sinds 24 december al binnen, we hebben dus wel wat geduld moeten uitoefenen. We waren al een tijdje aan het denken over onze volgende reis. Kreta, Turkije, camper in de VS, midden Amerika.... Alles was de revue al gepasseerd. En eigenlijk weet ik niet precies waarom we gekozen hebben voor Taiwan. We hadden het er wel over gehad maar we wisten allebei niet zo goed wat Taiwan te bieden had. Behalve dan dat er niet veel mensen die wij kennen ooit in Taiwan zijn geweest en dat het dan op zich al leuk is om zon land te bezoeken. Maar goed, kerstmiddag liepen we langs D-reizen en voordat ik goed en wel wist wat me overkwam zaten we te informeren naar vluchten richting Taiwan. Een uur later liepen we D-reizen uit met de tickets in onze zak, tja zo doen we dat. Impulsief wordt het geloof ik ook wel eens genoemd...