BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Hongarije 2011

   3 weken in augustus 2011 met ons kempertje via Duitsland en Oostenrijk naar het Sziget festival in Hongarije. We starten in Beieren en rijden voor Oostenrijk naar Budapest
  | FOTO'S    |  FILMPJES |

 

De laatste dagen am der Rhein

FOTO'S  |

Vrijdag de 19de zijn we in een klap van de Königssee naar de Rijn tussen Bingen en Koblenz gereden. We zien het niet zitten om vanaf de Königssee direct naar huis te rijden, dat is namelijk zo’n 900 km. We hebben niet eerder zo’n afstand met het oude busje gereden. We doen dus een tussenstop op een paar uurtjes van huis. Eenmaal thuis is dat erg goed bevallen, alhoewel we achteraf best 900 km met het busje hadden kunnen rijden in 1 dag. Weten we dat alvast voor een volgende keer. De rit van de Königssee naar de Rijn is toch nog 650 km en het karretje brengt ons er zonder enig probleem naartoe. Ons campertje rijd moeiteloos 110 km per uur, en dat blijkt een prima snelheid.

Sightseeing am Königssee

FOTO'S  |

We rijden inmiddels alweer richting het Noorden langs de hopvelden tussen München en Nürnberg. Het is vrijdag ochtend de 19de augustus. De laatste dagen hebben we heerlijk gekampeerd op een camping met uitzicht op de Alpen en het Arendsnest. De eerste dag aan het meer hebben we een wandeling boven het meer langs gemaakt en later via een kabelbaan omhoog de berg op. We zijn terug gelopen naar het dal en onze camping. Woensdag ochtend onze tweede dag rijden we met ons kempertje terug naar de Citroen dealer in Schonau. De accu zou binnen moeten zijn. Na een half uurtje knutselen is de accu vervangen en zijn we weer 200 eurootjes armer. Het busje begint nu wel heel duur te worden, kosten – baten gaan een beetje de verkeerde kant op.

 

Bye bye Sziget en Boedapest, hoi Beieren

FOTO'S  |

Volgens ons zijn we de vorige Blog rond dag 4 van Sziget blijven plakken, maar zijn we wel wat van de stad vergeten te vertellen. In het vorige verhaaltje hebben we wat verteld over het festival. Vooral dat het veeeel is. Niet alleen het aantal bands, maar ook het aantal dagen, 6 in totaal in ons geval. Als we het goed hebben onthouden was de laatste Blog van woensdag. Deze woensdag bekijken we het stadscentrum van Pest. We slenteren wat door de straten zonder een echt doel. de stad gaat aan ons voorbij als een groot aantal grootse barokke gebouwen, parken en pleinen. Renate heeft nog wat Forinten gekregen, deze blijken van 20 jaar geleden ofzo en ze worden niet zomaar aangenomen. Om hier weer iets nuttigs van te maken moeten we naar de Nationale Bank om ze te wisselen voor courante Forinten. Marta, de aardige dame van de camping (met een oogje Pat) had intussen uitgezocht waar deze oude valuta te wisselen is en had hier zelfs even achteraan gebeld.

Sziget; het is vooral veeeel!

Hongarije 2011 zaterdag 13 augustus 2011

FOTO'S  |

Inmiddels hebben we er 4 dagen Sziget festival opzitten. Vandaag, zaterdag de 13de gaan we wat later naar het festival terrein. Het zijn toch wel erg lange dagen en we beginnen een beetje moe te worden. Nouja, een rustig dagje en we zijn weer klaar voor een lange avond met leuke muziek en andere optredens. Inmiddels hebben we al best veel gezien. Even een kleine opsomming: Prince, Within Temptation, Motorhead, Ben L’oncle Soul, La Roux, Skunk Anansie (Skin loopt over de mensenmassa!), Pulp, The Chemical Brothers, The Prodigy, Sly and Robbie.

 

Op naar Boedapest en Prince

Hongarije 2011 woensdag 10 augustus 2011

FOTO'S  |

Dinsdag 9 augustus 08:45, vanavond is de avond dat Prince liedjes gaat zingen voor ons op het Sziget festival terrein in Boedapest. Eerst maar even terug naar afgelopen vrijdag. Toen kwamen na een lange omzwerving op zoek naar goed weer aan in Krems aan de Donau. We besluiten een dagje rust in te lassen. Dat houd in ons geval in dat we wat gaan lezen, echt helemaal niets doen dat lukt simpelweg niet. Syl leest op vrijdag haar derde boek uit, Pat z’n tweede, we lezen wat af, lekker relaxed hoor. In de avond lopen we het dorpje Stein even in voor een wandelinkje. Blijkt er een enorm dorpfeest gaande te zijn. Veel muziek, bier tentjes, kermis dingen en mensen. We drinken een biertje of wat bij een lokaal bierlokaal en eten er voor 6 euro een heerlijk eenpans gerecht met pasta, ham en room.

Criss-cross tussen de regenbuien door

FOTO'S  |

Ok, het is officieel; we hebben de meest onlogische route gevold door Oostenrijk, op zoek naar mooi weer.

De laatste keer dat we wat schreven was vanaf camping het Weisses Rössl (het witte ros) aan de Wörthersee. We hebben daar maandag een leuke wandeling gemaakt naar de Pyramidekogel. Een wandeling van in totaal een uur of 4 en met een hoogteverschil van 450 meter. Voor onze ongetrainde lijven precies vol te houden. Als we op de top aankomen (na door stroompjes en over bomen te zijn geklauterd) blijkt dat we terecht zijn gekomen in een toeristische attractie. Er is een uitkijktoren gebouwd op topje waar veel mensen op af blijken te komen; met de auto wel te verstaan…. We laten ons verlijden tot het betalen van 6 euro pp en stappen in de lift die ons naar het uitzichtpunt 45 meter hoger vervoerd. Toegegeven; heb je beneden uitzicht op mooie groene bomen, hier kijk je met gemak over de hele omgeving heen. Inclusief meertjes en bergen, leuk hoor.

Voor de tweede keer dit jaar Beieren

FOTO'S  |

 

Zo, we zijn weer aan het doen waar we goed in zijn.

En dat is doen waar we zelf zin in hebben zonder rekening te houden met het horloge of andere mensen. Vrijdag ochtend zijn we netjes rond half 8 vertrokken. Busje vol gepakt, alles van belang erin en racen maar. Er waren nogal wat spookverhalen over drukke wegen naar het zuiden. Gelukkig zijn we niet helemaal gek en nemen we een ietsiepietsie afwijkende route. We rijden niet via Köln naar Frankfurt maar via Kassel en dan naar het zuiden. We besluiten om bij ons eerder gemaakte plan te blijven en rijden naar het plaatsje Bamberg. Zonder Tom Tom dingetje duurt het even om de camping te vinden, maar eenmaal aangekomen zijn we meteen in vakantie sfeer.

 

 

We gaan met vakantie en nemen mee…

FOTO'S  |

Ja hoor, nog 1 daggie werken, vrijdag ochtend gaan we lekker met zomervakantie. We pakken ons bussie in en rijden richting Zuid Duitsland. Als het niet al te druk is kunnen we misschien wel doorrijden tot Oostenrijk. We willen een weekje in de buurt van Wenen vertoeven, of dat Oostenrijks of Hongaars gebied word weten we nog niet. Het verst dat we van plan zijn te rijden is Budapest. We gaan natuurlijk ook nog een week naar het Sziget Festival daaro. De fietsen worden ook achterop gezet, dus misschien maken we her en der wel een lekker fietstochtje.