BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Zuid Afrika 2006

 Zuid Afrika 11 t/m 28 november 2006 staat in het teken van een Eco Awereness Workshop
  |  FOTO'S  |

Zuid Afrika deel 6

Zuid Afrika 2006 dinsdag 28 november 2006

FOTO'S  |

Het is vandaag 27 november en we zitten op de vlieghaven van Johannesburg te wachten tot we kunnen inchecken. We zijn wat vroeg omdat onze chauffeur ‘boer Rex’ nog even in Pretoria naar wat honden moest kijken. Maar goed eerst maar even de laatste 2 dagen beschrijven, want die waren zeer indrukwekkend, namelijk de Kruger Wildtuin zoals ze het hier noemen.

Zaterdag ochtend om 07:00 stonden we voor de Phalaborwa poort aan de westkant van het park om onze toegang te regelen. Het Kruger Park is verreweg het bekendste wildpark van Zuid Afrika en is ongeveer 350km hoog en zo’n 90km breed, enorm dus. Intussen zijn er wat hekken met Mozambique weggehaald zodat het park eigenlijk nog veel groter is. Kruger is een echt wildpark en de dieren leven er dus zonder dat er mensen bij komen kijken. Tijdens onze rit zijn we door diverse soorten bush gereden en met elk zijn eigen spectaculaire uitzicht.

Zuid Afrika deel 5

Zuid Afrika 2006 dinsdag 28 november 2006

FOTO'S  |

Phalaborwa 24 november ’06

Het is vandaag de dag van het verlaten van Zazoe en het rijden naar Kruger NP…maar eerst nog even donderdag afschrijven….

Hans heeft uiteindelijk wat langer als verwacht gedaan over de orientatie wandeling. Pat en ik zijn er daardoor niet meer aan toegekomen om die wandeling ook te doen maar niet getreurd, we kopen in Nederland wel een boekje met orientatie wandelingen en oefenen daar wel. We zijn mooi op tijd richting lapa vertrokken en waren ruim voor zonsondergang daar. De lapa ligt heel mooi op een heuvel in het midden van de wildplaats en je hebt er een prachtig uitzicht.

Zuid Afrika deel 4

Zuid Afrika 2006 dinsdag 28 november 2006

FOTO'S  |

Maandag 20 november zijn we met Natascha naar het plaatsje Ellisras gegaan voor de nodige souveniers. Het plaatsje ligt op ong. anderhalf uur rijden van Swartwater. Hier komen mensen van heinde en verre voor hun boodschappen e.d. Zo zijn er ‘echte’ westers aandoende winkels met van alles en nog wat. We hebben even wat geshopped bij souvenier winkels, niet echt bijzondere dingen gekocht overigens. We kwamen op een gegeven moment in een kleding winkel waar behoorlijk hippe kleding te koop was voor chinese prijzen. Zo hebben we shirts en een overhemd gekocht, in totaal 3 voor zo’n 15 euro.

Na nog even wat te hebben rondgekeken en de boodschappen te hebben gehaald voor Zazoe zijn we voor het diner naar een steak restaurant gegaan. Zuid Afrika staat bekend om zijn enorme steaks, vaak gemaakt van lokaal wild vlees.
 

Zuid Afrika deel 3

Zuid Afrika 2006 maandag 20 november 2006

FOTO'S  |

Donderdag de 16de

Deze dag zijn we na ons dagelijkse ontbijt begonnen met een introductie in de EHBO. Uiteraard was het e.a.a. vooral geënt op de eerste hulp in de bush. Zo is besproken welke type slangengif er bestaat, wat er tegen te doen is en hoe snel je moet handelen. Bij de meest giftige van deze diertjes zul je binnen 2 uur in het ziekenhuis moeten zijn anders kan het wel eens heel slecht aflopen. Hetzelfde geldt voor de diverse spinnen en schorpioenen.

Tussen de middag zijn we op ons eigen verzoek nog eens dieper ingegaan op de fotografie. We hebben vooral gesproken over het standpunt van de camera. Zo kan het leuk zijn om eens door de knieën te gaan of zelfs op de grond gaan liggen, een extra verhoging gebruiken geeft weer een heel andere blik op het plaatje.
 

Zuid Afrika deel 2

Zuid Afrika 2006 maandag 20 november 2006

FOTO'S  |

Dinsdag 14 november, 2006

Het is half acht ’s ochtends en we zitten op onze veranda wakker te worden en te genieten van alle vogelgeluiden. Nala, de hond van Rex en Natasha is net vol enthousiasme naar ons toegerend voor een aai, dat betekend vast dat ze er zo aankomen. Zondag zijn we door Rex opgehaald op het vliegveld en zijn we met de Isuzu aan het laatste deel van onze reis begonnen, de 5 uur durende rit van Johannesburg naar Swartwater. Onderweg heeft Rex alvast enthousiast het een en ander verteld over de omgeving en zuid afrika in het algemeen en hebben we kunnen genieten van het landschap. In het dorpje Bela Bela hebben we geluncht (een prima kennismaking met SA eten en bier) en zijn daarna weer doorgereden. Vlák voor het donker komen we aan en zien voor het eerst onze onderkomens voor de komende 2 weken. Helemaal goed! Het is echt in the middle of nowhere en in no time hebben we vlakvark gespot.

Zuid Afrika deel 1

Zuid Afrika 2006 maandag 20 november 2006

FOTO'S  |

Dusseldorf 11 november 2006

Zo, het grote avontuur richting ons eerste all-in vakantie is begonnen!

Vandaag zijn we in mijn super snelle rode bolide (starlet, bouwjaar 1994) richting Flughafen Dusseldorf gereden.

Onderweg zijn we slechts enkele malen ingehaald door audi’s, mercedessen, Volkswagens en hier en daar een Toyota. Waarschijnlijk omdat ze het niet konden hebben dat ze met hun nieuwerwetse koeien ingehaald werden door mijn autootje. Niet omdat ze sowieso veel harder gaan natuurlijk. Ook is vandaag het record plassen verbroken. Op een ritje van anderhalf uur 2x een super de luxe autobaan toilet opzoeken is op z’n minst uitzonderlijk.