Texas
Azoren
Roadtrip Amerika
Londen
IJsland
Zuid Amerika
Japan
Wereldreis 2009
Bosnië en Herzegovina
Onze foto's
Oostenrijk
Een mooie ochtend in Zell am Mosel
Een mooie ochtend in Zell am Mosel
 

Vrijdagochtend werkt Pat, maar als dat rond 11 uur klaar is pakken we de auto in en gaan we op weg naar Zell aan de Moezel. we hadden niet verwacht dat het zo druk zou zijn, er is erg veel vakantie verkeer. Het kost ons dan ook 5u 45min om in Zell aan te komen. Bij het appartement staat onze host al te wachten, checked ons in en we zijn meteen gesetteld. Het uitzicht, waar we voor kwamen is geweldig. Heerlijke rustige wijnbergen aan de overkant van de Moezel. Syl bakt een eitje en dat is meteen onze avond maaltijd. De rest van de avond kijken we uit over de Moezel en de feesten aan de overkant. Het is best rumoerig, toch slapen we er doorheen.

Zaterdag, onze eerste dag, eten we een simpel ontbijtje. Net voor de drukte wandelen we door het dorpje. Zell ligt direct aan de Moezel, het dorp heeft maar 3 huizen blokken, daarna stuit het meteen tegen de steile berg waarop de druiven groeien. De druiven zijn bijna klaar om te oogsten dus alles is heel mooi groen, een heerlijk gezicht. De aanblik op het dorp met z'n 2 lannge straten is vooral ouderwets te noemen. De winkeltjes verkeren werkelijk in de 70'er jaren. Aan de ene kant verouderd, aan de andere kant ook erg mooi en terug naar onze jeugd. Na de wandeling door het langgerekte dorp doen we boodschapjes 'op' de berg. Pat pakt erna nog even de auto om een nIeuwe Chromecast TV te kopen. Het is immers F1 weekend in Zandvoort en de WK atletiek is ook spannend, dat willen we wel graag op groot scherm zien.

Terwijl we de F1 bekijken staan de ramen wijd open en maken we de herrie van logeren aan de Moezel mee. Mens, wat een geluid maken die toeristen onder ons raam met hun motoren, auto's en gezinnen, er komt van alles voorbij. Dit zou een prikkelloze vakantie worden. Maar op de een of andere manier is het uitzicht zo rustgevend dat de herrie onder ons raam meevalt!? We eten een heerlijke varkens steak van slager om de hoek en bekijken F1, atletiek en vooral, het rustgevende uitzicht. Zondag ochtend halen we verse broodjes en beleg. Na het ontbijt wandelen we door het dorp, het is een typisch Moezel dorp met vakwerk en heel veel wijnkelders waar gratis wijn geproefd kan worden. Eigenlijk zijn het maar 2 straten, wat het dorp smal maar heel lang maakt. Aan de overkant is het plaatsje Kaimt met dezelfde indeling. Smal, lang, geperst tussen rivier en wijnbergen.

Achter ons huis op de berg is een uitkijkpunt, Collis Turm geheten. De weg ernaartoe gaat een uur lang omhoog, dit is een mooie training voor later in Oostenrijk. Het is een fraaie wandeling door het bos met zo nu en dan uitzicht over de Moezel en de dorpen erlangs. Vanaf Collis Turm hebben we uitzicht over de bocht in de Moezel waar Zell aanligt. Onder ons staan velden met druivenstruiken op steile hellingen. Alles is hier heel groen, de druiven zijn bijna klaar om geplukt te worden. We treffen het met het weer, het is zo’n 20 graden en omdat we door het bos wandelen is het lekker koel. Na 2,5 uur wandelen komen we terug in het dorp. Er wordt F1 gekeken en rond 5 uur zoeken we een rustig terrasje op waar we wat eten en drinken. Al met al een dagje met veel beweging, maar tussendoor voldoende rust. Zo houden we het wel een paar weken vol. Maandag is het dorp uitgestorven, het is veel rustiger dan in het weekend. Boven de rivier hangt de hele ochtend een wolk, wat het uitzicht weer helemaal anders maakt. 'S ochtends doen we niet veel, maar 's middags rijden we naar Moselkern.

Vanaf Moselkern wandelen door een bos langs het Elzbach riviertje door het Elztal naar Burg Eltz. Het is een half uurtje lopen richting de Burcht. Burg Elzt is een van de mooiste van Duitsland en dat begrijpen we wel, deze staat in een dal op een kleine heuvel omringt door andere heuvels. De burcht bestaat uit heel veel kleine torentjes van vakwerk met leien daken. We bekijken het bouwwerk van alle kanten en besluiten na een half uurtje weer terug te gaan naar de auto. Via de Moezel, door Cochem rijden we terug naar Zell. Hier drinken we wat aan de Moezel, waarna we keurig om 6 uur weer terug zijn in ons appartementje. Dinsdag is de laatste dag aan de Moezel, morgen rijden we naar Oberstdorf in Beieren. Vanmorgen wandelen we een uurtje achter ons huis de wijnberg op. Eerst komen we langs 2 torens, waartussen vroeger de stadsmuur stond, daarna verder tussen de wijngaarden. We blijven ons verbazen hoe steil de bergen hier zijn en vragen ons af hoe die wijnboeren dat toch doen. Wat we ons ook afvragen hoe, als straks alle druiven tegelijk rijp zijn ze alle druiven oogsten.

Ciao

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment