Texas
Azoren
Roadtrip Amerika
Londen
IJsland
Zuid Amerika
Japan
Wereldreis 2009
Bosnië en Herzegovina
Onze foto's
Oostenrijk
Een wolk rolt over de berg nabij Mt. Vogel
Een wolk rolt over de berg nabij Mt. Vogel
 

Vanuit Wenen gaan we donderdag de 23ste op weg naar Bohinjska Bistrica, een klein dorp voorbij Bled in Slovenië. Het is een lange rit naar het zuiden van Oostenrijk. We nemen een alternatieve route die ons meeneemt langs mooie berg vergezichten. Via Villach rijden we de grens over met Slovenië en nemen de Karawankentunnel richting Bled. We herkennen het plaatsje met het meer nog van een reisje in 2007. Vanuit Bled rijden we in een half uurtje door een mooi groen dal naar ons appartement in Bohinjska Bistrica. Het is een klein plaatsje en we vinden het appartement snel.

Het blijkt een mooi ingericht en comfortabele woning te zijn met alles erop en eran. Vooral de ramen van zo'n 6 meter hoog met uitzicht op het Triglav gebergte is indrukwekkend. Onder het appartement is een supermarkt waar we wat eten kopen en gebruiken de avond om bij te komen van de rit met een hapje, drankje en een paar films. Via een schattig klein dalletje met mini dorpjes rijden we op vrijdag naar Stara Fužina. Hier maken we een wandeling van zo'n 4 uur door de Mostnica gorge. Dit is een diepe en smalle kloof met heel mooi helder water. Over de kloof zijn een aantal bruggen waaronder de Devils Bridge. Vroegere inwoners lukte het niet om de brug te brouwen, daarom vroegen ze het de duivel. Deze bouwde de brug onder voorwaarde dat de eerste ziel die de brug overstak van hem zou zijn. Zo geschiedde, de brug werd gebouwd, de slimme inwoners lieten een hond de brug oversteken en de duivel was kwaad. De wandeling door de kloof is goed te doen, met aan het einde een steile klim. Na de kloof komen we door de 'picture perfect' Voje vallei, met aan het einde de Voje waterval van zo'n 23 meter hoog. Vlakbij de waterval nuttigen we een vers gebakken strudel met een zure limonade, een prima lunch. De wandeling terug gaat iets sneller, met het stroompje mee naar beneden. We rijden terug via het dorpje Ribčev Laz dat aan het meer van Bohinj ligt. Hier staat naast een stenen brug een kerkje dat er samen met het meer en de bergen omheen heel mooi uitziet.

We zitten in het Triglav nationaal park met een heel aantal hoge bergpieken. Bij het pittoreske meer van Bohinj is een kabelbaan naar 1500 meter, de Vogel cable car. Hier gaan we de volgende dag heen. We betalen €40 en nemen de lift naar boven. Vanuit de lift en vanaf de berg hebben we mooi uitzicht over het meer en de bergtoppen van Triglav. We proberen een wandeling te maken vanaf de kabelbaan, maar dat geven we na een uurtje op. Het skigebied is voor ons niet interessant genoeg, jammer van de €40. We besluiten dan om spontaan naar Bled te gaan, niet naar het dorpje, maar naar de camping waar we 14 jaar geleden een week hebben gestaan. Het meer van Bled staat bekend om z'n pittoreske uitzicht. Midden in het meer staat een kerk op een eiland met daarboven een kasteel. Ook hier proberen we te wandelen, maar we blijken gewoon geen zin te hebben. Dan maar lunchen. We zijn maar 3 nachtjes in Slovenie geweest deze, maar weten dat deel van Europa eigenlijk meer tijd verdient. Wie weet komen we hier in de toekomst nog eens terug.

Next stop Venetië

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment